Nokian Powerproof és Wetproof - Finn különlegességek nyárra - igen, nyárra!

 

Vadonatúj nyári abroncsokkal mutatkozik be a Nokian.

rezulteo were at the presentation of the new Nokian Wetproof summer tyre

Amikor a Nokian, mint gyártó szóba jön a gumiabroncsok kapcsán, szinte garantáltan egy téli mintázat jut az eszünkbe.  Ez persze nem véletlen, hiszen a finnek készítettek a világon elsőként havas útviszonyokhoz megfelelő abroncsokat, és az elmúlt évtizedekben is leginkább a hideg időszakhoz illő mintázatokkal arattak sikert.

De a Nokian már régóta szeretne kibújni ebből a skatulyából, és ezért igen nagy erőfeszítéseket tett ls tesz. Az elmúlt években minden járműkategóriában bemutatták nyári vagy négyévszakos termékeiket, ismertségük is folyamatosan nő. Ám sokáig adósaink voltak egy igazán ütős, prémium-kategóriás termékcsaláddal. A sokéves fejlesztőmunka beérett, s megjelentek két vadonatúj sorozatukkal, a Powerproof és a Wetproof mintázatokkal.

A Powerproofot a nevéből adódóan a sportosabb karakterű, erős motorú, nagyobb méretű abroncsokkal szerelt autókhoz javasolja a Nokian. Itt is a Wetproofnál alkalmazott technológiát vetik be, de ennél a nagy sebességű tapadási- és kanyartulajdonságok voltak a fejlesztés fókuszában. Emiatt kevesebb vízelvezető csatornát találunk a futófelületen, viszont a hosszanti árkok szélesebbek. Ennél és a Wetproofnál is sajátos az oldalfal, hogy hatékonyabban elnyelje az abroncsok keltette menetzajokat.

Nokian Powerproof

 Youtube video a Nokian nyári nagymenőkről

 

 

Nokian Tires for Sale | Nokian Winter Tires, Hakkapeliitta

A Nokian abroncsok kiemelt forgalmazóinak (NAD) egyikeként a Start Abroncs Kft is biztosíték arra, hogy a legjobb abroncsot a legjobb forrásból szerzi be. Elégedettségi ígérvény és élettartam garancia a maximális teljesítmény mellé - ez a Nokian.

Nokian nemzetközi dealerek hivatalos oldala

Nokian elégedettségi ígérvényről a gyártótól