Raktáron / Elérhető
Cikszám
CON149422

CONTINENTAL 215/55 R16 93H WINTERCONTACT TS 870 M+S 3PMSF (C-B-B[70])

Gyors áttekintés

WinterContact TS 870 - közepes méretű autókig

A jól bevált -a szaksajtó által is elismert- WinterContact TS 860 utódja, amely tovább viszi a kiemelkedő téli teljesítmény és a kiváló vizes időjárási tulajdonságok ötvözetét, miközben meggyőző ökológiai tulajdonságokkal rendelkezik - például a gördülési ellenállás további csökkentésével és a megnövekedett futásteljesítményével. Ennek ellenére a WinterContact TS 870 egy teljesen új termék, amelyet alapjaitól kezdve újonnan fejlesztettek ki a szerkezete, futófelületének mintázata és összetétele szempontjából. Az eredmény pedig egy olyan modell, amely közvetlen összehasonlításban három százalékkal rövidebb féktávolságot biztosít jégen, és öt százalékkal jobb kezelhetőséget havon.

Az új WinterContact TS 870 abroncs jobb tulajdonságokkal rendelkezik a havas úton való tapadás, a nedves időjárási körülmények közötti haladás és száraz utakon való kezelhetőség tekintetében egyaránt. Figyelembe véve az egymással ellentmondó célkitűzéseket, amelyekkel a fejlesztési mérnökök rendszeresen szembesülnek a biztonság szempontjából releváns tulajdonságok és a környezeti teljesítmény vonatkozásában, az elért eredmények mindkét területen lenyűgözőek: A futásteljesítmény tíz százalékos növekedése mellett a gördülési ellenállás is két százalékkal csökkent.

Ennek eredményeként ez az új termék ismét demonstrálja a különféle tudományágak kivételesen kiegyensúlyozott teljesítményét, amelyet a végfelhasználók már régóta elvárnak a Continental téli gumiabroncsaitól. A havas felületen való még jobb tapadást az újonnan kifejlesztett 3D reteszelő lamellák biztosítják, amelyek a lehető legjobb szögben állva érintkeznek a hóval. Ahogy a futófelület blokkjai mélyebbre hatolnak a hóban, hatékonyabban tudják azt bezárni, hogy extra tapadást biztosítsanak. További biztonságot nyújtanak az átlós barázdákkal párhuzamosan elrendezett mély lamellák. Ezek a lamellák számos éllel rendelkeznek, lehetővé téve a dinamikus erők hatékonyabb átadását, és jó egyenes és kanyarodási tapadást biztosítanak a hóval borított utakon.

Continental
         Wintercontact TS870
A csúszós téli utakon a féktávolság további csökkentése érdekében a Continental tíz százalékkal megnövelte a WinterContact TS 870 érintkező felületén a futófelület-blokkok számát. Ezeknek a blokkoknak az élei és a lamellák úgy működnek, mint egy ablaktörlő, gyorsan eloszlatják a hóolvadást és biztosítják a jó tapadást a jeges felületeken.
Continental
         Wintercontact TS870

A WinterContact TS 870 V alakú futófelület-mintával rendelkezik, amelyet sok gumiabroncsgyártó alkalmaz már. Az egyik szembetűnő újítás azonban az, hogy a fő V alakú barázdák az abroncs körül futó hullámos középhorony felé haladnak, ami a Continental új téli szenzációjának egészen más megjelenést kölcsönöz, mint a legtöbb versenytárs terméke. És ez még nem minden. A Hydro Grooves technológia és a középső horony kombinációjával a fejlesztők képesek voltak még gyorsabb vízkiszorítást elérni esőben történő haladás esetében. Ez pedig még hatékonyabb védelmet nyújt a vízen siklás ellen, és tovább javítja a fékteljesítményt nedves úton. A másik tényező, amely segíti a rövid féktávolság elérését, az újonnan kifejlesztett futófelület-keverék, amely az előző modellhez hasonlóan Cool Chili néven ismert. A speciális gyanták keverékével ez jobb tapadást és rövidebb féktávolságot biztosít nedves körülmények között.

A gumiabroncs kiemelkedő környezeti tulajdonságainak titka mindenekelőtt a polimer keverékben rejlik. Az optimalizált térhálósűrűség nagyobb rugalmasságot eredményez, javítva a gumiabroncs és az út közötti érintkezés minőségét. Ez csökkenti a kopást és növeli az abroncs futásteljesítményét. A Cool Chili vegyület ugyanakkor csökkenti a gördülési ellenállást, az üzemanyagfogyasztást és ezáltal a CO2-kibocsátást is.

 

Sajtó-oldal: https://www.continental.hu/car/media-services/newsroom/20210503-winter-contact

video: https://www.youtube.com/watch?v=luWMcoDUvGk

 

60570.- Ft

Cimke

-

Gépjármű kategória

Használat

Téli

Mintázat

WINTERCONTACT TS 870

Pánt

16

Profil

Sebesség index

H

Súly

8,68

Széria

55

Terhelés index

93

Szállítási díj futárszolgálattal: bruttó 1990.- Ft/db.

Személyes átvétel költsége: bruttó 1240.- Ft/db.

Leggyakoribb szerelési díjak: 14 collig 2900 ft/db, 15-16 coll 3200 ft/db, 17-18 coll 4000 ft/db. (További munkadíjakat itt találja: https://www.gumistart.hu/szallitasi_dijak)

A termékre a Continental, mint gyártó, a vásárlástól számított 2 éves termékgaranciát vállal, melyre számlánk jogosítja fel Önt.


Hasonló termékekpageload: 2.59 mp