ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

Örömmel üdvözöljük a gumistart.hu gumiabroncs webáruház oldalán.
Engedje meg, hogy néhány szóval bemutassuk magunkat, célunkat.

A GUMISTART.HU webáruházat szakmai közösségként hoztuk létre azért, hogy legyen egy olyan áruház Magyarországon, ahol ügyfeleink azt a minőségi szolgáltatást kapják, melyet mi is elvárunk magunknak. Több, mint 20 évnyi tapasztalattal rendelkezünk, s szeretnénk az importőröknél, nagy- és kiskereskedő cégeknél megszerzett tudást az Ön javára fordítani.

Hiszünk benne, hogy a szolgálatkész és szakértő ügyfélszolgálat, a kedvező árak és a pontos, korrekt teljesítés Önnek elégedettséget, nekünk sikeres működést fog eredményezni.

Kérjük, hogy mielőtt megrendelését elküldené, szíveskedjen átolvasni az alábbiakat:

Az üzemeltető:

START ABRONCS Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Székhely: 2112 Veresegyház, Kölcsey utca 89. (LEVELEZÉS CÍM, NEM SZERVIZ)
Adószám: 24158846-2-13
 

E-mail: info@gumistart.hu

Telefon: 36704154864


A szerződés tárgya

A Start Abroncs Kft. 'gumistart.hu' néven üzemeltetett internetes webáruházában felkínált valamennyi termék. A termékek tulajdonságait, jellemzőit az árucikkhez tartozó konkrét oldalon találja meg.


Vásárlás, vételár, fizetési feltételek

A gumistart.hu gumiabroncs áruházban a vásárlás interneten, vagy telefonon keresztül lehetséges. A Start Abroncs Kft. fenntartja a jogot, hogy különösen nagy értékű vagy ritkaságnak számító termék megrendelése esetén a teljesítést előleg megfizetéséhez kösse.
A gumistart.hu gumiabroncs áruházban mindenki vásárolhat, aki maradéktalanul elfogadja jelen üzletszabályzatot és magára nézve azt kötelező jellegűnek veszi. Az áruházban történő vásárlás egyúttal az Általános Szerződési Feltételek elfogadását jelenti. A Start Abroncs Kft. fenntartja a jogot, hogy ellenőrizze a vásárlás során megadott adatok valódiságát. A termékek mellett feltüntetett ár az adott termék bruttó vételára, mely tartalmazza az általános forgalmi adót. A kiemelt akciós termékek estében fenntartjuk a jogot az akciós árak változtatására, ill. visszavonására készlethiány vagy gyártói árváltozás miatt.
A weboldalon található információkat rendszeresen frissítjük, ennek ellenére pontatlanságok, véletlen hibák, elírások előfordulhatnak, melyekért nem tudunk felelősséget vállalni. A termékekhez tartozó képek illusztrációk, a mérettől és kiviteltől függően eltérések lehetnek a megjelentekhez képest (több vagy kevesebb mintázati borda, csatorna, stb). Az árak a weboldalon történő megjelenésüktől kezdve érvényesek, kivéve ha azok minden gondosság ellenére hibásan kerültek feltüntetésre, - különösen a nyilvánvaló elírások, az általános forgalmi értéktől jelentősen eltérő vagy rendszerhiba folytán megjelenő árak, - akkor cégünk nem köteles a megrendelt terméket hibás áron szállítani, hanem a megrendelő tájékoztatása mellett felajánlja a helyes áron történő kiszállítást vagy ha ez a megrendelőnek nem felel meg, akkor elállhat a szerződéstől.
Az áruházban feltüntetett árlista nem feltétlenül jelent valós készletet. Amennyiben egy termék nincs raktáron, vagy beszerzése elhúzódna, ezt jelezzük a megrendelő felé.
A megrendelt termékek árát a vevő a termék átvételekor a futárnak, készpénzben vagy visszaigazolást követően bank utalással fizetheti. Személyes átvételnél a termék díját készpénzzel vagy előre utalással egyenlíti ki (a szerelési díjat minden esetben a helyszínen kell megfizetni).
A számlát a rendelés során megadott névre, címre állítjuk ki és e-számla formájában küldjük el Önnek a rendelésében megadott e-mail címre.

Fizetési módként Ön választhat utánvétes fizetést (készpénz átvételkor), bankkártyás fizetést (a rendelés végén, nem átvételkor fizetendő), banki előre utalást.

A számlázási név, cím eltérhet a szállítási adatoktól, amennyiben azt megrendeléskor jelzi felénk. A számlázási adatokat a későbbiekben sajnos nem tudjuk módosítani.

Fontos előre jeleznünk, hogy az átvételi pontokon a gumiabroncsról szóló számlát bankkártyával nem lehet kiegyenlíteni, kizárólag készpénzzel.


Rendelés és szállítás

A gumistart.hu gumiabroncs áruházban történt rendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja jelen üzletszabályzatot, tisztában van a rendelés menetével.
A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadni, ha a vásárló a rendelés teljesítéséhez szükséges adatokat maradéktalanul megadja. Kérjük olyan (magyarországi) mobiltelefonszámot adjon meg, melyen munkatársunk napközben fel tudja venni a kapcsolatot, illetve melyen a szállítás napján a futárszolgálat munkatársa szükség esetén egyeztetni tud Önnel. Ennek elmulasztásából eredő károkért, téves adatközlésért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért a gumistart.hu nem vállal felelősséget.
Terméket külföldre nem áll módunkban szállítani.
A vevő köteles a kiszállítás / átvétel időpontjában a termékeket tételesen ellenőrizni és hiánytalan teljesítés esetén az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra és sérülésekre vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. A kiszállítást megelőzően a gumistart.hu ügyfélszolgálata vagy a futárszolgálat értesítést küld a vevőnek a kézbesítés várható időpontjáról. A vevő felelőssége gondoskodni arról, hogy a jelzett időszakban az áru átvételét biztosítsa, vagy a rendelés kiszállítását megelőzően legalább 24 órával visszajelezze, ha a szállítás időpontja nem megfelelő számára.
Szállítási határidő, raktáron lévő termékeinkre, a rendelés telefonos visszaigazolásától, ill. átutalásos előre fizetés esetén az áru ellenértékének bankszámlánkra történő beérkezésétől számítva, az egész ország területén legfeljebb 3 munkanap. Amennyiben megrendelés teljesítése ezt túllépné, vagy az adott termékből nincs a megrendelt mennyiség raktáron, telefonon vagy e-mailben értesítést küldünk a megrendelőnek.

A megrendeléseket az esetek túlnyomó többségében (kb. 99%) készletről azonnal teljesítjük, ritkán fordul elő, hogy akár 4-5 napot várni kell a beszerzésre. Minden megrendelést írásban visszaigazolunk, amennyiben kérdésünk van, telefonon egyeztetünk és tájékoztatást adunk a teljesítés várható napjáról.

Átvételkor a vásárló kötelessége, hogy megbizonyosodjon a termék megfelelőségéről, típusazonosságáról (kiemelten fontos ez az egy darabos pótlások esetén). Sajnos utólag nem tudunk reklamációt elfogadni akkor, ha egy gumiabroncsot vevő átvett, használatba vett és utólag észleli, hogy az nem volt megfelelő.


Szállítási és átvételi díjak

Termékeinkre általában érvényes, hogy a szállítás díja bruttó 1990 Ft/darab, személyes átvétel költsége bruttó 1240 Ft/db. Promóció, kampány keretében bizonyos márkár, termékek esetében átvállaljuk a szállítás díját, így az ingyenes. A szállítási díjakról és fizetési módokról a szállítás és személyes átvétel menüpontban talál bővebb információt.
Téves megrendelés esetén az eredeti termék visszaszállításának vagy visszavételének díja bruttó 7960 Ft/rendelés (tartalmazza az ügykezelő, adminisztráció, raktározási terület többletköltségét és a visszfuvar futárszolgálati díjáat is 1-4 darabra, nagyobb mennyiségre 1950 ft/db). Hibás teljesítés esetén természetesen a Start Abroncs Kft. állja a szállítási díjat a hiba javításának érdekében.

A téves rendelés visszáru díja egységes futáros vagy telephelyi ügyintézés esetén, mivel a szervizpontokról is visszfuvart kell szervezni és az ügymenet azonos.

Szerelési díjakról a szállítás és személyes átvétel menüpont alatt kap tájékoztatást, az ott nem szereplő, ritkábban előforduló munkadíjakról a gumistart.hu ügyfélszolgálata nyújt tájékoztatást.

 


A vásárlástól való elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II. 5.) Kormányrendelet alapján a termék átvételétől számított nyolc munkanapon belül vásárlóinknak joguk van indoklás nélkül elállni vásárlási szándékuktól. Ebben az esetben a gumistart.hu köteles a termékért kifizetett vételárat visszatéríteni a vásárlónak legkésőbb az elállást, illetve a termék visszaszolgáltatását követő harminc napon belül. A visszatérítés a szállítási költségre nem vonatkozik, valamint a termék visszajuttatásának költségeit is a vevő viseli. Ingyenes házhoz szállítási akciónk keretében megrendelt termékek vásárlásától való elállás esetén 6000Ft szállítási díjat számítunk fel.
A gumistart.hu kizárólag sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni. A termék sérüléséből adódó költségek a vevőt terhelik. Az elállási jog nem vonatkozik azokra a termékekre, amelyek olyan állapotúak, hogy az új termékként történő értékesítést nem teszik lehetővé (ide értendő a már felszerelt abroncs, keréktárcsa is).

 

Garancia, szavatosság


Az eladó az általa eladott termékre a hatályos jogszabályoknak megfelelő szavatossági időt vállal. Az ettől eltérő szavatossági idő vagy jótállás és ennek időtartama az adott áru mellett van feltüntetve.
Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk.-ban és a 49/2003. (VII. 30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
Amennyiben az átvett árucikk hibás, vagy a szállítás során megsérült, azt díjmentesen kicseréljük. A szállítási sérülést csak abban az esetben tudjuk elfogadni, ha a csomag átvételekor a sérülésről jegyzőkönyv készült. Amennyiben a csomagolás sérült és erről nem készült jegyzőkönyv, úgy az ebből eredő kár az ügyfelet terheli. Az árucikk cseréje csak az eredeti csomagolás és a mellékelt okmányok megléte esetén lehetséges.
Az eladó a megvásárolt termékeket csak abban az esetben cseréli ki, ha azok bizonyítottan hibásak.
Cégünk az általa eladott termékekre 24 hónap garanciát vállal.
Személy, kisteher és terepjáró gumiabroncsok esetében a garancia csak akkor érvényesíthető, amennyiben az abroncsot átlagos használati körülmények között üzemeltetik és a felszerelésre valamint az üzemeltetésre vonatkozó előírásokat továbbá a gyártó előírásait betartják. Garanciális igény érvényesítésének feltétele a szakműhelyben történő felszerelés igazolása. A garancia érvényesítésének helye a Gumistart.hu webáruház, illetve a Start Abroncs Kft. által meghatározott helyszín, partnerszerviz vagy az érintett importőr bevizsgálási helyszíne. A bevizsgálás pontos feltételeiről a garanciális igénybejelentés befogadásakor tudunk tájékoztatást adni.
Szélsőséges út és használati körülmények esetében a Gumistart.hu webáruház fenntartja a jogot a garanciális felelősségének a jelen feltételektől eltérő mértékű szabályozására.
A garanciális igény nem érvényesíthető:
- helytelen tárolás miatti hibákra,
-a jármű vagy tartozékainak hibája, pl. helytelen futómű beállítás stb. által okozott hibákra,
-a vonatkozó szabványok, és a gyártó által adott előírások figyelmen kívül hagyása miatti, szerelési- vagy üzemeltetési hibákra,
-javított abroncsokra,
-nem a rendeltetés szerinti célra használt abroncsok meghibásodására,
-baleset, rongálás vagy egyéb külső behatások okozta hibákra,
- versenyzés, sebességi vagy egyéb kísérleti használat közben bekövetkező hibákra.

Személyes adatok

A vevők személyes adatainak felhasználása az Adatvédelmi törvény hatályos szabályozásának értelmében történik. A Gumistart.hu webáruház a vásárlók adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja, illetve alvállalkozóinak (futárszolgálat, logisztikai partner, átvevőpontként megadott szervizpont) átadja. Az alvállalkozók a Gumistart.hu webáruház által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Ez alól kivételt a megrendeléssel közvetlenül kapcsolatos információk (szállítás napja, beérkezés szervizpontra, átvétel ténye), melyről alvállalkozók a vevőt írásban vagy telefonon (email vagy sms) értesíthetik. A megrendeléskor megadott címen a Gumistart.hu webáruház ügyfeleit jövőbeni ajánlatairól, akcióiról tájékoztathatja külön hírlevél feliratkozás nélkül.

"A www.arukereso.hu (arukereso.hu Kft. 1074 Budapest, Rákóczi út 70-72., Adószám: 13282156-2-42, Cégjegyzékszám: 01-09-727285) Megbízható bolt programjának működése érdekében az itt történő vásárlások után a vásárló e-mailcíme, illetve az általa megvásárolt termék megnevezése az arukereso.hu részére továbbításra kerül. Az adattovábbítás célja: vásárlói visszajelzés igénylése és megjelenítése. Az így továbbított személyes adatokat az arukereso.hu Kft. a www.arukereso.hu Adatvédelmi és adatkezelési szabályzatának megfelelően kezeli."


Bármely felmerülő kérdés, kérés esetén forduljon hozzánk bizalommal és keressen minket telefonon, e-mailben és mi mindent elkövetünk, hogy segíthessünk.gumistart.hu – INDULJON VELÜNK!


pageload: 0.23 mp